داربست انگور

داربست انگور

داربست انگور، داربست یکی از روش‌های پرورش انگور در باغ‌ها است که در آن انگور به صورت عمودی روی سیستمی از سیم‌ها سپرده می‌شود. این روش به کشت و داشت باغدار تسهیلاتی را می‌دهد و میزان عملکرد انگور را افزایش می‌دهد.

داربست شامل استفاده از سیستمی از سیم‌های افقی یا عمودی است که بر روی ستون‌ها یا تیرهایی نصب می‌شوند و انگور را در مکان خود نگه می‌دارند. سیم‌هایی که در داربست استفاده می‌شوند، ممکن است از جنس فلزی یا پلاستیکی باشند و به بسته‌های کوچک در ارتفاع‌های مختلف نصب می‌شوند.

این سیم‌ها توسط تیرها، ستون‌ها یا پایه‌هایی که در تمام طول باغ نصب می‌شوند، نگه‌داشت می‌شوند. ارتفاع نصب بستها بستگی به نوع ارقام انگور و نیازهای جوانه‌زنی و رشد آنها دارد. در حالت عمومی، سطح بستها به ارتفاع حداقل 1.8 تا 2 متر از زمین قرار می‌گیرد.

انگور به صورت عمودی بر روی سیم‌ها رشد می‌کند و جوانه‌ها و ساقه‌های آن در این روش به سمت بالا تمایل دارند، به همین دلیل برای رسیدن به نور بیشتر و هوای تازه‌تر، رشد بیشتری از خود نشان داده و احتمال آلودگی به بیماری‌ها نیز کمتر می‌شود. در مقایسه با روش‌های سنتی پرورش انگور، دربست بیشترین مساحت ممکن را برای رشد انگور فراهم می‌کند و احتمال ایجاد قارچ‌ها و عفونت‌ها را کاهش می‌دهد.

انواع داربست انگور

1. داربست یک ستونه: در این سیستم، گونه انگور روی یک ستون یا استوانه از سیم مثبت پرتاب می‌شود. سیم منفی همراه با گونه بر روی زمین قرار می‌گیرد. این سیستم برای گونه‌های عنابی (به خصوص آلیشان) مناسب است و باعث افزایش تهویه و نورپردازی بهتر باغ می‌شود.

2. داربست دو ستونه: در این سیستم، دو تا سه سیم مثبت به ارتفاع‌های مختلف از زمین ساخته می‌شوند. گونه انگور بین این سیم‌ها قرار می‌گیرد و به آنها بسته می‌شود. این روش را معمولاً در باغات انگور سفید استفاده می‌کنند و باعث رشد عمودی و سریع‌تر انگور می‌شود، همچنین دسترسی به پاک‌کردن، تهویه و نوردهی بهتری را فراهم می‌کند.

3. داربست هفت ستونه: در این روش، هفت سیم مثبت به ارتفاع‌های مختلف از زمین قرار می‌گیرند. این روش از معروف‌ترین روش‌های درون باغ است که در باغات انگور قرمز مانند کیش می‌کارد. دارای بیشترین تعداد پرچمداری، رشد عمودی، پسیلوزایی و جمع‌آوری محصول است.

کاربرد ها

1. حمایت از ساقه‌ها و شاخه‌ها: با استفاده از داربست می‌توان ساقه‌ها و شاخه‌های گلدانی انگور را به صورت عمودی هدایت کرد. این کار باعث افزایش نوردهی به تمام بخش های گیاه و همچنین کاهش خطر انسداد هوا و انتقال بیماری‌ها می‌شود.

2. حمایت از خوشه‌های میوه: در باغ انگور، داربست معمولاً در اطراف خوشه‌های میوه قرار می‌گیرد تا از برخورد با سطح زمین و خراب شدن میوه‌ها جلوگیری کند. همچنین، این دستگاه می‌تواند به عنوان پشتیبانی برای خوشه‌های بزرگتر و سنگین استفاده شود تا از شکستن خوشه‌ها و صدمه دیدن میوه‌ها جلوگیری کند.

3. شکلدهی درخت انگور: با استفاده از داربست می‌توان شکل درخت انگور را تنظیم کرد و آن را به صورتی پاشیده و منظم شکل داد. این کار باعث افزایش تهویه هوا، نوردهی و دسترسی به میوه‌ها و عملکرد بهتر در برداشت میوه می‌شود.

4. کنترل آفات و بیماری‌ها: داربست می‌تواند به عنوان یک فضایی برای قرار دادن شبکه آفات عمل کند. این شبکه می‌تواند از سرایت حشرات مخرب و بیماری‌زای آنها جلوگیری کند و در عین حال هوای جریانی را حفظ کند.

مزایا

۱. تسهیل در تنظیم رشد: استفاده از داربست، امکان کنترل رشد و جهت‌گیری شاخه‌ها، شاخص‌ها و شاخه‌های فرعی را فراهم می‌کند. با این روش، می‌توان شاخه‌ها را در جهت مطلوبی روی داربست بچینید و مراقبت کنید که ارتفاع و شکل مناسبی پیدا کند.

۲. پیوستگی بهتر: توسعه بدنه درخت انگور را بر اساس ساختار داربست تسهیل می‌کند. با استفاده از داربست، امکان ایجاد یکی از سیستم‌های پیچیده‌تر برای اتصال شاخه‌ها و فروع را فراهم می‌کند. این پیوستگی بهتر باعث کاهش آسیب شاخه‌ها و شاخه‌های فرعی ناشی از وزش باد می‌شود.

۳. جلوگیری از حملات آفات: با استفاده از داربست، می‌توان از حملات آفات و انگل‌ها به شاخه‌ها و ساقه‌ها جلوگیری کرد. برخی آفات معمولاً با بالا بردن شاخه‌ها و ساقه‌ها، به آنها حمله کرده و آنها را تخریب می‌کنند. استفاده از داربست می‌تواند از این نوع حملات جلوگیری کند.

۴. ایجاد بستر مناسب برای تولید میوه: از طریق تماس زیاد شاخه‌ها و ساقه‌ها با داربست، تهویه مناسب و رطوبت لازم برای درخت انگور فراهم می‌شود. این بهبود در تهویه بهتر و رطوبت به میوه‌ها کمک می‌کند و کیفیت و طول عمر آنها را افزایش می‌دهد.

داربست بتنی

داربست های بتنی یک روش عملی و موثر برای پرورش انگور در باغ ها و ویترین های باغبانی هستند. این سیستم شیارهای عمده ای بتنی را در زمین ایجاد می کند که برنامه ریزی شده اند تا بر کاهش فشار خاک و بهبود زهکشی و هوادهی باغ تاثیر بگذارند.

با استفاده از داربست های بتنی، می توانید به طور مستقیم و به حداکثر شدت نور ممکن تنگستن اضافه کنید. این سیستم به فروشندگان اجازه می دهد تا یک آفتاب پر سایه ارائه دهند که امکان پرورش انگور با کیفیت بالا را در عرض کمتری فراهم می کند. علاوه بر این، داربست های بتنی همچنین می توانند به عنوان ستون های پشتیبان برای نرده ها و برگرده های غربالگری و نیز به عنوان امکانات قطبینه باغ عمل کنند.

در ساخت داربست های بتنی، از مواد بیشتری استفاده می شود که باعث می شود تا این سیستم ها دارای عمر طولانی تر و مقاومت بیشتری در مقابل شرایط محیطی باشند. برای تولید داربست های بتنی با کیفیت، به دقت در تراکم و متناسب بودن مخصوصا به طول آنها نیاز است. همچنین، بتن مورد استفاده باید دارای ویژگی هایی مانند مقاومت فشاری و مقاومت در برابر یخبندان باشد.

داربست های بتنی برای باغ انگور می توانند نقش مهمی در مدیریت بهینه باغ و بهره وری بالا داشته باشند. با استفاده از این سیستم ها، شما قادر خواهید بود تا بهترین شرایط را برای رشد و توسعه انگورهای خود فراهم کنید و محصولات با کیفیت و بر اساس نیازهای خود را برداشت کنید.

نگهداری

1. نصب درختان انگور با فاصله مناسب: در صورت نصب درست درختان انگور و تدابیر لازم برای حفظ جوانه‌ها و شاخه‌ها انجام شود، نیاز به تغییر و حرکت داربست ها کمتر می‌شود.

2. نگهداری منظم و نظافت داربست ها: در طی فصل رشد انگور، باید به طور منظم داربست ها را بررسی کنید و هر گونه خم شدن یا افتادگی را تصحیح کنید. همچنین، باید هر گونه برگ و شاخه زائدی را بریده و داربست ها را تمیز نگهدارید.

3. استفاده از متداول ترین نوع داربست: برای نگهداری بهینه داربست ها در باغ انگور، استفاده از داربست های پلاستیکی یا مفتولی توصیه می‌شود. این داربست ها قوی هستند و به شاخه‌های انگور کمک می‌کنند که در طول رشد در حالت مناسبی باقی بمانند.

4. تسهیل حرکت و تنظیم داربست ها: برای استفاده بهینه از داربست ها، باید فاصله و ارتفاع بین آنها را صحیح تنظیم کنید. این کار به شاخه‌ها کمک می‌کند تا به طور صحیح خم شده و روی داربست ها تکیه بگیرند.

5. تعویض داربست های آسیب دیده: هنگامی که یک داربست آسیب می‌بیند یا شکسته می‌شود، باید آن را تعویض کنید. استفاده از داربست های آسیب دیده ممکن است باعث خم شدن نامناسب شاخه‌ها و در نتیجه عدم رشد و عملکرد مناسب انگور شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *